Insula ionică Corfu este una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Cu litoralul său dramatic, golfurile adăpostite și apele cristaline, Corfu este un paradis pentru iubitorii de mare. Insula găzduiește, de asemenea, câteva plaje frumoase, cum ar fi Paleokastritsa și Acharavi, precum și o serie de atracții istorice interesante, inclusiv cetatea venețiană din orașul Corfu.

Istorie – explorați istoria bogată a Corfu

Corfu este una dintre cele mai bogate insule istorice din lume. A fost locuită încă din timpuri preistorice și a văzut sosirea și plecarea multor civilizații, culturi și religii. Se crede că primii coloniști au fost grecii antici, care au numit insula Kérkyra. Insula a fost ulterior ocupată de romani, bizantini, venețieni, francezi napoleoniști și britanici înainte de a deveni parte a Greciei moderne în 1864.

Orașul vechi Corfu este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și este plin de clădiri istorice bine conservate, datând din diferite perioade din istoria sa. Printre punctele de atracție se numără Muzeul Bizantin, Palaio Frourio (vechea cetate), Loggia venețiană și Biserica Sfântul Spiridon. Există, de asemenea, câteva ruine romane pe insulă care merită explorate.

Plaje: descoperiți cele mai bune plaje de pe insulă

Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru a vă relaxa și a admira priveliștile uimitoare ale Mediteranei, nu căutați mai departe de plajele din Corfu. Există o mulțime dintre ele din care să alegeți, așa că puteți fi siguri că veți găsi una perfectă pentru gusturile voastre. Unele dintre cele mai bune plaje de pe insulă includ Paleokastritsa, Barbati și Ipsos.

Paleokastritsa este una dintre cele mai populare plaje din Corfu și este ușor de înțeles de ce. Cu apele sale limpezi turcoaz și atmosfera liniştită, este locul perfect pentru a vă bucura de soare sau pentru a face o baie răcoritoare. Barbati este o alta alegere grozavă, mai ales dacă dorești ceva mai mult entuziasm. Este bine cunoscută pentru condițiile sale excelente de windsurfing.

Cu un simplu search: Corfu sejur, veți găsi numeroase oferte în orice anotimp al anului spre această mirobolantă insulă grecească. Ideal ar fi să vă programați sejurul din timp astfel încât să vă puteți bucura cele mai bune oferte calitate-preț.

Vizitarea obiectivelor turistice

Dacă sunteți în căutarea unei priveliști uluitoare, faceți o plimbare pe deal până la Palaiokastritsa. Satul este cocoțat pe marginea unei stânci cu vedere la Marea Ionică. De asemenea, puteți găsi o mulțime de magazine și restaurante mici în sat.

Un alt loc popular pentru vizitarea obiectivelor turistice este Palatul Achilleion. Construit de împărăteasa Elisabeta a Austriei în 1890, palatul este acum deschis vizitatorilor. Este cunoscut pentru grădinile sale uimitoare care au vedere la mare.

Dacă sunteți interesat de istorie, nu uitați să vizitați Cetatea Veche și Cetatea Nouă din orașul Corfu. Cele două cetăți au fost construite de venețieni pentru a proteja insula de invadatori. Astăzi, acestea oferă vederi minunate ale orașului și portului de mai jos.

Activități de vacanță în Corfu

Puteți găsi o mulțime de activități de făcut în vacanță în Corfu. O activitate populară este înotul; apele albastre limpezi și plajele cu nisip fac din acesta un loc perfect pentru o baie. De asemenea, vă puteți bucura de windsurfing, navigație și caiac. Dacă sunteți în căutarea ceva mai aventuros, puteți încerca parasailing, ski-jet sau sărituri de pe stânci.

Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni pentru cei care preferă o vacanță mai relaxată – puteți face plajă, puteți face drumeții sau ciclism în mediul rural sau puteți vizita unul dintre numeroasele sate și orașe de pe insulă. Oricare ar fi interesele voastre, cu siguranță va exista o activitate care să vă țină ocupați în vacanță pe insula Corfu.