În prezent, sunt tot mai multe firme specializate în administrarea imobilelor, care oferă numeroase servicii, cât mai cuprinzătoare, pentru a veni în ajutorul proprietarilor și pentru a răspunde tuturor nevoilor acestora într-un timp foarte scurt. Prin urmare, totul va fi mai simplu și mai eficient pentru proprietari, iar aceștia nu vor mai fi singuri atunci când apar probleme și administratorul asociației de proprietari este plecat, pentru că firmele specializate au tot timpul  pe cineva disponibil.

Asociațiile de proprietari care au nevoie de astfel de servicii pot cere o ofertă administrare imobile pentru a determina care sunt serviciile care li se potrivesc cel mai bine, din pachetele oferite de aceste firme.

Iată cum te poate ajuta o firmă de administrare și cum eficientizează procesul de administrare a blocurilor.

Ai garanția că lucrurile vor fi bine făcute

În momentul în care o firmă se ocupă de gestionarea asociației de propreitari, vor fi alocați experți în domeniu, care știu exact ce trebuie să facă și care au relațiile necesare, dar și toate cunoștințele, pentru a te bucura de mai multă stabilitate și de garanții suplimentare că toate lucrurile sunt bine făcute și sunt ca la carte, în special din punct de vedere legal. Din nefericire sunt mai multe erori ce pot să apară în momentul în care administratorii nu știu cum să se ocupe de asociații, iar aceste erori se traduc în costuri mai mari pentru proprietari. În cazul în care se ocupă o firmă, costurile se reduc considerabil pentru că nu vor apărea probleme.

Un pachet de administrare poate conține mai multe servicii la cheie

O firmă care se ocupă de administrarea imobilelor poate să acopere toate nevoile pe care le are o asociație de propreitari și va oferi servicii profesionale pentru administrarea financiară a asociației de proprietari, casierie și contabilitate. De asemenea va administra tehnic imobilul și se va implica în lucrările de mentenanță, în mici reparații și chiar în procesul de curățenie periodică a scărilor de bloc pe care le administrează. Totodată, aceste firme asigură și suportul pentru înființarea asociației de proprietari.

Intervențiile au loc rapid și firma este tot timpul disponibilă

Firmele care se ocupă de administrarea blocurilor sau condiminiilor sunt disponibile tot timpul pentru a soluționa eventualele probleme care ar putea să apară în asociațiile de propreitair, chiar și în momentul în care administratorul este în concediu și nu poate să ajungă de urgență și în timp util. Intervențiile prompte înseamnă că micile probleme vor fi soluționate la timp, înainte de a trece neobservate și de a se agrava, astfel încât să nu apară costuri mai mari în timp.

Firmele oferă un nivel ridicat de protecție

Firmele specializate în administrarea de imobile au polițe de asigurare care pot să acopere unele daune și pagube ce sunt aduse involuntar. Asta înseamnă și că resursele locatarilor și interesele acestora vor beneficia de o protecție mai mare și pot fi utilizate mult mai mult timp în condiții optime de confort și siguranță.

Proprietarii scapă de tot ce înseamnă birocrație

Specialiștii în administrarea clădirilor se ocupă de tot ce înseamnă documente necesare, de la înființarea asociației de proprietari și până la acte, liste și documente contabile care fac ca lucrurile să meargă bine în firmă. Acestea includ listele de plată, cotele de întreținere, plata facturilor lunare, plata taxelor și impozitelor și alte astfel de documente care trebuie prezentate autorităților ori de câte ori este necesar și care dau mari dureri de cap asociațiilor de proprietari.

Toate aceste avantaje fac ca firmele specializate în administrarea clădirilor să reprezinte soluții mult mai eficiente pentru proprietari, comparativ cu varianta în care complexul de blocuri este administrat doar de asociație. De cele mai multe ori, în asociațiile de proprietair sunt persoane fără pregătire juridică sau financiară și care au mai multe șanse să comită erori involuntare, care se vor traduce mai departe în costuri în plus pentru proprietari.