Lipsa forței de muncă este o problemă tot mai mare în rândul forței de muncă moderne. Multe organizații se străduiesc să găsească noi talente, iar în următorii câțiva ani se preconizează că va exista un deficit și mai mare de lucrători la nivel mondial.

Aceasta este o problemă pe care firmele de recrutare pot ajuta să o rezolve. Firmele de recrutare pot ajuta la potrivirea candidaților cu companiile și se pot asigura că posturile vacante sunt ocupate de persoane calificate.

Pentru a combate aceste probleme, firmele de recrutare trebuie să găsească modalități de a-și raționaliza procesele și de a le face mai eficiente. Acest lucru le va permite să se concentreze pe găsirea persoanelor potrivite pentru locurile de muncă, fără a pierde timp prețios cu candidați nepotriviți.

Pe piața actuală a forței de muncă, este mai dificil ca niciodată să găsești angajații potriviți pentru afacerea ta. În condițiile în care concurența pentru cele mai bune talente este atât de acerbă, cum vă puteți asigura că găsiți și angajați cei mai buni angajați?

Cea mai bună modalitate de a supraviețui pe această piață este să apelați la firme recrutare personal. Firmele de recrutare sunt specializate în găsirea celor mai potrivite atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Pentru că sunt experți în potrivirea candidaților cu posturile vacante, acestea pot apela la o sursă de talente mult mai profundă decât ar putea-o face un singur angajator. De asemenea, acestea au acces la mult mai mulți candidați decât cei care își caută în prezent un loc de muncă, datorită legăturilor lor cu noii absolvenți și cu profesioniștii care ar putea fi deschiși la o nouă oportunitate, dar care nu sunt în căutarea activă a unui loc de muncă.

Cele mai bune firme de recrutare au instrumentele necesare pentru a găsi cei mai buni oameni pentru posturile vacante – și nu vă costă nimic dacă nu angajați pe cineva prin intermediul lor!

Lipsa forței de muncă reprezintă o provocare unică

Atât pentru întreprinderile mici, cât și pentru antreprenorii independenți, lipsa forței de muncă se face simțită. În condițiile în care rata de creștere a forței de muncă încetinește și chiar se contractă în unele domenii, poate fi dificil să găsiți angajații sau partenerii potriviți pentru a satisface nevoile organizației dumneavoastră.

Acesta este motivul pentru care tot mai multe companii apelează la firmele de recrutare. În loc să treacă ele însele prin procesul de căutare și verificare a noilor angajați, aceste organizații permit unei echipe de experți să facă acest lucru în locul lor. Rezultatul este un grup de talente care răspunde nevoilor specifice ale fiecărei companii, indiferent dacă acestea caută angajați pe termen lung sau freelanceri pe termen scurt.

Deși este adevărat că există mai mulți factori care pot duce la lipsa forței de muncă, există unele puncte comune între toate acestea. De exemplu, majoritatea companiilor se luptă pentru că nu au investit suficient timp sau bani în recrutarea de noi angajați. Acest lucru poate fi rezultatul unei lipse de fonduri disponibile sau pur și simplu din cauza unei planificări deficitare. De asemenea, este posibil ca o companie să nu dispună de resursele necesare pentru a-și instrui corect personalul.

Întreprinderile ar trebui să înceapă prin evaluarea practicilor lor actuale de recrutare și să stabilească ce schimbări trebuie implementate pentru a atrage mai mulți candidați calificați. Odată ce știu unde este loc de îmbunătățiri, pot începe să facă schimbări care vor contribui la îmbunătățirea proceselor de angajare, astfel încât să poată reține mai multe persoane talentate în timp.

Modalități de găsire a candidaților

Unele companii se folosesc de influencerii din social media pentru a se promova ca angajator preferat. Această metodă este deosebit de eficientă pentru companiile care se adresează lucrătorilor mai tineri, deoarece generația Z este mai predispusă să aibă încredere și să se implice cu influenceri decât cu anunțurile tradiționale. De fapt, cercetări recente arată că 48% dintre cei din Generația Z folosesc social media pentru sfaturi de cumpărături, ceea ce face din aceasta un instrument eficient pentru comercializarea locurilor de muncă.

O altă opțiune pe care multe companii o explorează este externalizarea funcțiilor de recrutare către agenții terțe. De exemplu, unele firme sunt specializate în angajarea de lucrători tehnici (pentru industrii precum cea tehnologică și financiară), în timp ce altele se concentrează pe găsirea de candidați pentru industria ospitalității.