Îți iubești câinele ca pe un membru al familiei, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-l hrănești în mod responsabil. Pentru a vă asigura că câinele dvs. are o viață lungă și fericită, este important să monitorizați ceea ce mănâncă. Hrana pentru câini vine în multe varietăți și există argumente pro și contra de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți dieta potrivită pentru animalul dvs. de companie. Dietele pentru câini pot fi împărțite în două categorii principale: naturale și artificiale. Hrana naturală pentru câini este crudă sau neprocesată, cu un număr limitat de aditivi și conservanți. Hrana artificială pentru câini, pe de altă parte, este pre-gătită, puternic procesată cu aditivi și conservanți pentru o durată de valabilitate mai lungă. Care dintre ele este mai bună pentru cățelul tău? Haideți să aruncăm o privire la câteva argumente pro și contra ale hranei naturale și artificiale pentru câini pentru a afla!

Hrană naturală pentru câini

Hrana naturală pentru câini este neprocesată și nu conține aditivi. Este asemănătoare cu ceea ce ar mânca un câine în sălbăticie, cum ar fi pui sau pește, și este de obicei mai scumpă. Este o alegere excelentă pentru câinii cu alergii sau stomacuri sensibile, deoarece este mai ușor de digerat. Hrana naturală pentru câini, corect echilibrată, este o sursă excelentă de proteine, vitamine, minerale și acizi grași. Este o alegere excelentă pentru cățeii în creștere și pentru cățelele gestante sau care alăptează și poate fi o modalitate bună de a vă ajuta câinele să se mențină la o greutate sănătoasă. Multe mărci de hrană naturală pentru câini vor folosi termenii „hrană uscată” sau „hrană umedă”. Hrana uscată poate fi o alegere bună dacă câinele dumneavoastră este mai puțin activ, deoarece are mai multe proteine și calorii – dar are și mai multe calorii! Hrana umedă poate fi o opțiune mai bună dacă câinele dumneavoastră este foarte activ, deoarece are proteine și calorii, dar nu la fel de multe ca și hrana uscată.

Cum să alegi dieta potrivită pentru cățelul tău

Alegerea dietei potrivite pentru cățelul dumneavoastră este o decizie importantă! Dacă alegeți o dietă greșită, aceasta ar putea avea efecte negative asupra sănătății câinelui dvs. pe tot parcursul vieții sale. Acest lucru poate fi valabil mai ales în cazul cățeilor, care sunt în creștere și au nevoie de nutrienții potriviți în momentele potrivite pentru a se dezvolta corespunzător. Atunci când alegeți o dietă pentru cățelul dumneavoastră, există câteva lucruri importante de care trebuie să țineți cont. Cățeii cresc foarte repede și, prin urmare, au nevoie de mai multe calorii și nutrienți decât câinii adulți. Acest lucru este deosebit de important de reținut atunci când hrăniți cățeii de rasă mare, care cresc chiar mai repede decât cei de rasă mică. Câinii gravide sau care alăptează au nevoie și ei de diete speciale. Puteți găsi diete speciale pentru cățelele gestante sau care alăptează, sau le puteți hrăni cu o dietă pe care să o poată mânca în continuare după ce își nasc puii. Mulți câini seniori au, de asemenea, nevoi dietetice speciale. Alegerea unei diete care să ofere nutrienții de care câinele dumneavoastră are nevoie în stadiul actual al vieții îl poate ajuta să rămână sănătos și fericit pentru mulți alți ani.

Ajută la menținerea câinelui dumneavoastră la o greutate sănătoasă.

Alegerea unei diete care să vă mențină câinele la o greutate sănătoasă este importantă. Deși nu este bine să vă hrăniți câinele insuficient, nu este bine nici să îl supraalimentați. Supraalimentarea poate duce la obezitate, care poate cauza o serie de probleme de sănătate pentru cățelul dumneavoastră, inclusiv dureri articulare, boli de inimă, diabet și reducerea speranței de viață. Alegerea dietei potrivite poate ajuta la menținerea câinelui dumneavoastră la o greutate sănătoasă, oferindu-i doar suficiente calorii, dar nu prea multe. Alimentele de calitate superioară pentru câini sunt, în general, mai bogate în ingrediente de calitate, cum ar fi proteine, fibre și vitamine și minerale, și furnizează mai puține calorii pe volum decât alimentele mai ieftine. Hrănirea câinelui dumneavoastră cu o dietă de înaltă calitate poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.

Bună pentru sistemul digestiv al câinelui dvs.

Alegerea unei diete de înaltă calitate și ușor de digerat poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv al câinelui dumneavoastră. Alimentele prost digerate pot fi dificile pentru stomacul și intestinele câinelui dumneavoastră, ceea ce poate duce la boli grave. Există multe mărci diferite de alimente pentru câini pe piață, dar nu toate sunt de înaltă calitate. Alegerea unei diete de înaltă calitate poate ajuta la asigurarea faptului că câinele dumneavoastră primește nutrienții de care are nevoie fără a suferi de indigestie. Dacă vă hrăniți câinele cu o dietă preparată din comerț, ar trebui să citiți întotdeauna eticheta pentru a vedea ce ingrediente conține. Primele cinci ingrediente listate pe etichetă sunt cele care alcătuiesc majoritatea hranei. În mod ideal, doriți să vă hrăniți câinele cu o dietă bogată în proteine, săracă în carbohidrați și săracă în grăsimi.

Concluzie

Alegerea dietei potrivite pentru câinele dumneavoastră este o decizie importantă care îi poate afecta sănătatea pentru anii următori. În timp ce alimentele comerciale pentru câini pot oferi toți nutrienții de care câinele dumneavoastră are nevoie, acestea sunt foarte mult procesate și majoritatea sunt bogate în grăsimi și carbohidrați, cu un conținut scăzut de proteine. Hrănirea câinelui dumneavoastră cu o dietă echilibrată, de calitate, cu un conținut scăzut de grăsimi și carbohidrați și cu un conținut ridicat de proteine, îl poate ajuta să se mențină sănătos și să se simtă bine mulți ani de acum încolo. Cu toate acestea, găsirea dietei potrivite pentru câinele dumneavoastră poate fi o provocare. Există multe tipuri diferite de hrană pentru câini pe piață, dar nu toate sunt bune pentru câinele dumneavoastră. Alegerea unei diete care să satisfacă toate nevoile nutriționale ale câinelui dvs. și care să se potrivească bugetului și stilului dvs. de viață poate fi dificilă, dar merită efortul.