Buchetul de mireasă este una dintre cele mai importante decizii pe care le poate lua o mireasă. Poate da tonul nunții și poate simboliza relația mirilor. Există o mulțime de stiluri și culori diferite din care să alegeți, așa că este important să găsiți ceva care să se potrivească personalității și temei nunții voastre.

Atunci când alegeți buchetul de mireasă, sunt multe lucruri de luat în considerare. Stilul nunții, paleta de culori și preferințele personale vor afecta tipul de flori pe care îl veți alege. Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți buchetul perfect pentru ziua ta cea mare:

Luați în considerare rochia

Atunci când alegeți un buchet de mireasă, ar trebui să luați în considerare întotdeauna rochia de mireasă. Dacă rochia este puternic împodobită cu dantelă, paiete sau alte ornamente, un simplu buchet de flori se poate pierde în detalii. Un aranjament mai ornamentat, cum ar fi unul cu multă verdeață și textură, este o alegere mai bună. Dacă rochia este simplă, se poate alege aproape orice tip de buchet. De asemenea, luați în considerare culoarea rochiei. O rochie albă sau fildeș arată cel mai bine cu un buchet colorat, în timp ce o rochie neagră sau de culoare închisă arată cel mai bine cu un buchet alb sau fildeș.

Luați în considerare tema nunții

Atunci când alegeți buchetul de mireasă, țineți cont de tema nunții. Dacă aveți o nuntă rustică, de exemplu, s-ar putea să doriți să alegeți un buchet cu flori sălbatice sau fructe de pădure. Dacă aveți o nuntă plină de farmec, s-ar putea să doriți să alegeți un buchet cu flori elegante precum orhidee sau trandafiri. Discutați cu florarul despre ce tipuri de flori sunt în sezon și s-ar potrivi bine cu tema nunții și asigurați-vă că obțineți o imagine a tipului de buchet pe care îl doriți, astfel încât florarul vostru să poată crea ceva similar.

Alegerea florăriei este foarte importantă în tot acest proces. Aceasta trebuie să aibă florari profesioniști care să vă poată recomanda buchete mireasă deosebite și potrivite pentru stilul nunții.

Luați în considerare personalitatea voastră

Atunci când alegeți un buchet de mireasă, este important să țineți cont de personalitatea voastră. Dacă sunteți tradiționale, un aranjament mai clasic ar putea fi potrivit. Dacă sunteți mai capricioase sau mai îndrăznețe, un aranjament mai modern ar putea fi o alegere mai bună. Florile în sine pot spune ceva și despre personalitatea miresei. De exemplu, dacă îi plac trandafirii, aceasta ar putea fi o floare bună de inclus în buchetul ei. Dacă este mai mult o persoană cu flori sălbatice, atunci poate că un aranjament cu o mulțime de tipuri diferite de flori ar fi cel mai bine. Este important să vă gândiți la ce v-ați dori și la ce v-ar face să vă simțiți încrezătoare și frumoase în ziua nunții.

Perioada anului

Primavara: Dacă nunta va avea loc primăvara, veți avea o mare varietate de flori din care să alegeți. Acest sezon este cunoscut pentru culorile pastelate și mirosul proaspăt.

Vara: Nunțile de vară sunt perfecte pentru cei care vor sa profite de vremea caldă. Florile care înfloresc în acest sezon includ crini, trandafiri și floarea soarelui.

Toamna: Nunțile de toamnă sunt adesea considerate mai romantice decat alte anotimpuri. Culorile deosebite ale frunzelelor oferă un fundal frumos pentru fotografii. Unele flori populare pentru nunțile de toamnă includ, crizanteme, dalii sau gladiole.

Iarna: Dacă aveți o nuntă de iarnă, veți dori să alegeți un buchet care să reflecte sezonul. Florile care sunt în sezon în timpul iernii includ poinsettias, ciclame, ramuri de brad și conuri de pin. Dacă doriți să folosiți flori care nu sunt asociate de obicei cu iarna, încercați să alegeți culori care reflectă anotimpul, cum ar fi alb, fildeș, argintiu și gri.