Realizarea unor analize periodice este o componentă cheie pentru prevenirea diferitelor tipuri de boli degenerative. Oferind un instantaneu al sănătății actuale, o analiză anume poate detecta potențiale probleme de sănătate înainte ca acestea să se agraveze, astfel încât să poată fi gestionate mai eficient.

Cele mai multe analize sunt destul de simplu de efectuat și rapid de făcut. În plus, oferă o mulțime de informații care îți pot fi benefice. Analizele periodice sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a ține evidența bunăstării tale fizice generale. A fi testat la anumite intervale de timp te va ajuta să înțelegi cum se schimbă corpul tău în timp și îți va permite să iei decizii informate.

Cum te pot ajuta analizele medicale?

Analizele de sânge au o varietate de utilizări și sunt unul dintre cele mai comune tipuri de teste medicale efectuate. În plus, un test de sânge poate fi folosit pentru:

  • a evalua starea generală de sănătate
  • evaluează dacă ai o infecție
  • vezi cât de bine funcționează anumite organe, cum ar fi ficatul și rinichii
  • analizează anumite afecțiuni genetice
  • afli dacă ești expus riscului de boli de inimă
  • evaluezi cât de bine se coagulează sângele
  • află dacă ești expus riscului de boli de inimă
  • se pot diagnostica boli precum cancerul, HIV/SIDA, diabetul, anemia și bolile coronariene

Unde mergi pentru analize medicale?

Majoritatea analizelor vor dura doar câteva minute și sunt efectuate la centrul medical Avanta, unde este disponibil un laborator analize medicale modern, unde pot fi realizate numeroase tipuri de investigații. Laboratorul este dotat cu aparatură modernă și consumabile de calitate, ceea ce oferă garanția unor rezultate corecte pentru fiecare analiză efectuată aici.

Printre numeroasele tipuri de analize medicale ce pot fi efectuate la acest laborator, merită menționate:

  • analize din sânge
  • analize din urină
  • examene microbiologice diverse.

Rezultatele analizelor medicale efectuate sunt esențiale pentru stabilirea unui diagnostic corect, căci acestea oferă informații esențiale despre aspectul și funcționalitatea organismului sau al bolilor care afectează organismul.

Analizele de sânge – ce presupun?

Analizele de sânge sunt printre cele mai frecvente tipuri de analize, iar în urma recoltării sângelui, acesta va fi pus într-o eprubetă ce va fi etichetată cu numele și datele personale ale pacientului. Analizele vor fi efectuate, iar rezultatele sunt apoi trimise pacientului. Unele rezultate ale analizelor vor fi gata în aceeași zi sau câteva zile mai târziu, dar altele pot să nu fie disponibile timp de câteva săptămâni. În unele cazuri, primirea rezultatelor poate fi stresantă. Dacă te simți îngrijorat de rezultatul unei analize, poate dorești să iei împreună cu tine un prieten sau o rudă de încredere.

Analizele de sânge sunt o formă fiabilă de informații – cel mai mare beneficiu, atunci când sunt efectuate regulat, este că oferă o măsură fiabilă pentru urmărirea sănătății și a stării de bine.

Diagnosticarea bolilor și depistarea precoce este cheia pentru tratarea multor boli, inclusiv cancerul. Analizele de sânge nu sunt o modalitate perfectă de a descoperi toate bolile, dar multe boli pot fi descoperite prin acest tip de investigații.