Majoritatea părinților își doresc ceea ce este mai bun pentru copilul lor, iar atunci când copilul lor suferă, vor să știe cum să ajute. De multe ori, răspunsul este kinetoterapie.
Terapia fizică poate ajuta un copil în multe feluri. Poate ajuta la ameliorarea durerii, la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare, la prevenirea apariției deformărilor și la îmbunătățirea forței și a coordonării.
Kinetoterapia poate ajuta, de asemenea, bebelușii care s-au născut prematur sau au malformații congenitale. Pentru acești bebeluși, terapia fizică îi poate ajuta să-și atingă etapele de dezvoltare.
Beneficiile kinetoterapiei pentru bebeluși
Dacă copilul tău se naște cu o afecțiune care îi limitează abilitățile fizice sau dacă suferă o rănire, terapia fizică poate ajuta. Un kinoterapeut va dezvolta un plan de tratament special pentru bebelușul dumneavoastră, în funcție de nevoile acestuia. Kinetoterapeutul pediatru este in stransa colaborare cu medicul specialist (ortoped, neurolog, reumatolog, medic de recuperare, cardiolog, pediatru, medic de familie, psiholog).
Terapia fizică poate ajuta bebelușul să-și îmbunătățească puterea, gama de mișcare și mobilitatea
Bebelușii care primesc terapie fizică le poate fi mai ușor să atingă etapele de dezvoltare, cum ar fi să se ridice, să se târască și să meargă.
Bebelușii care primesc terapie fizică pot experimenta, de asemenea, forță, coordonare, amplitudine de mișcare și abilități motorii brute îmbunătățite. În plus, terapia fizică poate ajuta la îmbunătățirea abilităților de hrănire și a capacității bebelușului de a suge și înghiți.
Cum să găsești un kinetoterapeut calificat pentru copilul tău
Când copilul dumneavoastră este diagnosticat pentru prima dată cu o nevoie de terapie fizică, vă puteți simți copleșit. Este posibil să nu fiți sigur unde să apelați sau cum să găsiți un kinetoterapeut calificat. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să găsiți kinetoterapeutul potrivit pentru copilul dvs.:
- Discutați cu medicul copilului dumneavoastră. Pediatrul dumneavoastră ar trebui să vă poată oferi câteva recomandări pentru terapeuți calificați din zona dumneavoastră.
- Întrebați în jur. Discutați cu alți părinți ai căror copii au trecut prin terapie fizică. S-ar putea să aibă câteva recomandări grozave pentru tine.
- Faceți niște cercetări online. Căutați o clinică de kinetoterapie pediatrică care au experiență în lucrul cu copiii.
Sfaturi pentru a lucra cu un kinetoterapeut pentru a vă ajuta copilul
Potrivit Asociației Americane de Fizioterapie, copiii care primesc servicii de kinetoterapie își pot îmbunătăți abilitățile motorii grosiere, abilitățile motorii fine și funcționarea socială/emoțională. Iată câteva sfaturi pentru a lucra cu un kinetoterapeut pentru a vă ajuta copilul:
- Asigurați-vă că reușiți să comunicați obiectivele copilului dumneavoastră și ceea ce sperați să obțineți prin terapie.
- Fii un participant activ la sesiunile de terapie ale copilului tău. Aceasta înseamnă a fi implicat în activități și a oferi sprijin și încurajare.
- Exercitiile acasa sunt importante! Asigurați-vă că urmați recomandările terapeutului pentru exerciții de făcut acasă cu copilul dumneavoastră. Aceste exerciții vor ajuta la menținerea și îmbunătățirea progresului înregistrat în terapie.
- Fii la curent cu programările și fii la timp! Consecvența este cheia când vine vorba de kinetoterapie, în special pentru copiii mici.
Cum se dezvoltă un plan de kinetoterapie în funcție de vârsta copilului?
Planurile de kinetoterapie sunt concepute pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui copil. Etapele de dezvoltare sunt folosite pentru a ghida terapeuții în proiectarea unui plan adecvat pentru fiecare copil. Pentru sugari, acest lucru poate implica lucrul la consolidarea și creșterea intervalului de mișcare. Pe măsură ce bebelușii cresc, planurile de terapie fizică se pot concentra pe abilitățile motorii grosiere, cum ar fi târâtul și mersul pe jos. Pentru copiii de vârstă școlară, terapia se poate concentra pe îmbunătățirea forței, coordonării și flexibilității.
Valoarea kinetoterapiei pentru bebeluși
In concluzie, kinetoterapie poate fi un instrument extrem de valoros pentru bebelusi. Îi poate ajuta să se dezvolte fizic și emoțional și, de asemenea, poate oferi părinților sprijinul și asistența mult necesare. Dacă credeți că copilul dumneavoastră poate beneficia de terapie fizică, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră.