Cu siguranţă ai văzut deja că pe piaţă există mai multe tipuri de folie telefon din care să o alegi pe cea mai bună pentru tine. Sunt mai multe criterii în funcţie de care poţi alege foliile de telefon astfel încât să obţii cele mai mari avantaje de la un astfel de produs. O folie de protecţie bună îţi va proteja ecranul de diverse accidente ceea ce o face o soluţie foarte eficientă atunci când vrei ca telefonul tău să rămână protejat. În plus, îţi recomandăm să nu cumperi doar husa sau carcasa pentru că acestea nu îţi protejează eficient ecranul.
Dar cum faci să cureți de amprente inestetice și de praf acestă folie de sticlă?
Pentru a înlătura amprentele uleioase cât și praful care afectează aspectul telefonului tău, poți folosi șervețele umede pentru ochelari care sunt special create pentru a nu zgâria suprafața ecranului, de asemenea poți folosi lavete din microfibră uscate sau ușor umede. Poți apela și la soluții de curățare a ecranelor tactile. Diferiți producători oferă diferite accesorii sub formă de spray-uri, bureți șervețele umede care conțin substanțe de curățare și protecție.
Cele mai importante criterii pentru a alege o folie de telefon sunt şi cele care influenţează calitatea acesteia.
Compatibilitatea foliei pentru telefon
Chiar dacă vei avea tendinţa de a cumpăra o folie universală pentru că ţi se pare că are un preţ mai mic, e posibil ca ea să nu fie compatibilă cu modelul tău de telefon. Cel mai bine este ca atunci când cumperi online să cauţi folia în funcţie de telefonul pe care îl ai şi să tastezi de exemplu, folie sau modelul telefonului.
De asemenea, este recomandat ca folia de protecţie să fie cumpărată de la distribuitori autorizaţi în acest sens şi folii care au fost produse de companii renumite.
Durabilitatea foliei de protecţie este importantă
Fiecare folie de protecţie are un nivel de durabilitate care contează foarte mult. Atunci când folia provine de la o companie de încredere este însoţită şi de un nivel de duritate care este indicat pe pachet. Cel mai bun nivel de rezistenţă este 9H acesta fiind şi pentru şocuri şi pentru zgârieturi. Asta înseamnă că un creion foarte dur nu va zgâria ecranul.
O folie trebuie să fie senzitivă la orice atingere
Sunt unele companii care din încercarea de a face economii uită că utilizatorul trebuie să poată folosi complet ecranul şi nu acoperă cu adeziv decât marginile de la huse. În acest caz pot să fie des întâlnite problemele clasice cu senzitivitatea ecranelor. Dacă ecranul nu răspunde la atingeri în anumite locuri, poate fi o problemă şi este recomandat să fie schimbată folia.
Protecţia pe tot ecranul
Este foarte important să cumperi o folie telefon care asigură protejarea întregului ecran, pe toată suprafaţa sa. În cazul în care folia nu este de bună calitate ea nu se va potrivi complet şi zonele care nu sunt acoperite vor fi supuse unor riscuri inutile. Dacă folia este de proastă calitate, există riscul ca aceasta să nu se potrivească bine şi toate zonele care nu sunt acoperite vor fi supuse riscurilor inutile.
Claritatea foliei de protecţie
Calitatea foliei este un criteriu foarte important care influenţează claritatea acesteia. Sunt anumite folii care nu sunt fabricate din materiale optime şi rămân cu unele defecţiuni sau cu unele impurităţi, caz în care este posibil ca ecranul să nu se vadă bine.
Grosimea foliei
Este recomandat ca folia să aibă o grosime optimă astfel încât să ofere protecţie, dar să nu modifice dimensiunile telefonului. Când folia este prea subţire ea poate fi casantă şi foarte fragilă ceea ce nu este un avantaj.