Pentru a-și menține tunsoarea, majoritatea bărbaților merg la frizerie-hair styling de două ori pe lună. Cu toate acestea, nu există un răspuns universal la întrebarea cât de des ar trebui să se tundă bărbații vs femeile. Totul depinde de o serie de factori. În primul rând, ce fel de tunsoare porți? Cu alte cuvinte, îți place părul foarte scurt sau preferi lungimea medie? În al doilea rând, depinde de cât de repede crește părul tău. Părul crește 1,5 centimetri pe lună. Unii dintre factorii care îți pot afecta rata de creștere sunt dieta, aportul de vitamine și stilul de viață general. Cu toate acestea, cel mai important factor este genetica.

Cât de des ar trebui să-și tundă părul bărbații?

Dacă dorești o tunsoare foarte scurtă, poate fi necesar să mergi la frizerie-hair styling la fiecare două săptămâni sau de două ori pe lună. Părul scurt poate părea neîngrijit dacă nu este întreținut în mod regulat. O tunsoare reală scurtă nu trebuie să depășească 3 cm. Aceasta înseamnă că va trebui să mergi des la frizerie, dacă vrei să-ți menții această lungime. Dacă dorești să menții lungimea medie a părului, este necesar să mergi la frizerie la fiecare patru până la șase săptămâni. Unii bărbați aleg să facă acest lucru o dată pe lună, în timp ce alții se simt confortabil lăsându-și părul să crească puțin și să meargă la frizerie la o lună și jumătate. În cele din urmă, există și bărbați care vor să-și mențină părul lung. Aceștia ar trebui să meargă la frizerie în mod regulat, cel puțin în etapele inițiale de creștere a părului. Unii bărbați își pot lăsa părul să crească în forma sa naturală, dar majoritatea necesită ajutor profesional.

Cât de des ar trebui să-și tundă părul femeile?

Fiecare fată își dorește ca părul să arate întotdeauna bine îngrijit. Cele care poartă o tunsoare trebuie să-și actualizeze forma în timp util, iar proprietarele părului lung ar trebui să-și tundă în mod regulat vârfurile despicate. Fără un stil elegant, orice look va fi incomplet. Atât coafurile scurte, cât și părul lung necesită tunsori regulate la un salon coafor.  O tunsoare scurtă își pierde aspectul original la aproximativ două luni de la ultima vizită la salon. După acest timp, părul va crește din nou cu 2-3 cm, astfel încât, cele care preferă să-și tundă părul scurt ar trebui să meargă la salon coafură la fiecare 1,5-2 luni.

Coafurile până la umeri necesită reînnoire în medie o dată la trei luni. O tunsoare cu tăietură dreaptă trebuie reîmprospătată mai des decât una în straturi, cu fire de lungimi diferite. Chiar dacă îți lași părul să crească, acest lucru nu înseamnă că trebuie să uiți de foarfece. Se recomandă tăierea capetelor la fiecare trei luni, astfel încât coafura să pară îngrijită. Nu te amăgi că vârfurile despicate pot fi vindecate cu ajutorul produselor cosmetice, deoarece numai după ce te-ai tuns, poți aplica cosmetice care pot face față acestei sarcini. De ce este atât de important să mergi la un salon de coafură pentru a tăia capetele la timp? Deoarece stratificarea cuticulei firului de păr, crește fragilitatea.