Cardiganii pentru femei au fost o piesă de bază în garderobă timp de secole, și asta pentru un motiv întemeiat. Nu numai că aceste piese versatile sunt ușor de combinat și asortat, dar sunt, de asemenea, atemporale, elegante fără efort și surprinzător de luxoase. De la modele ușoare, cu front deschis, perfecte pentru a fi suprapuse peste tricouri și tricouri, până la cardigane cu linia lungă concepute pentru a vă menține confortabilă, aceste piese sunt modalitatea perfectă de a adăuga o notă de rafinament oricărui look.

Fie că sunteți în căutarea unui stil clasic pentru zilele de la birou sau a unei piese care să se impună pentru ieșirile în oraș, nu puteți da greș cu un cardigan pentru femei. Cu atracția lor durabilă, aceste clasice atemporale vă vor purta cu siguranță de la un sezon la altul cu stil.

Ce este un cardigan?

Un cardigan este o jachetă tricotată purtată peste o cămașă sau un tricou cu nasturi sau fermoar. Cardiganii sunt adesea confundați cu puloverele, dar cele două articole de îmbrăcăminte sunt foarte diferite. Puloverele sunt confecționate din fire mai groase și au rolul de a vă ține de cald, în timp ce cardiganii sunt confecționați din fire mai subțiri și au rolul de a vă menține confortul. În Statele Unite, cardiganii sunt adesea denumiți jachete tricotate, pulovere tricotate sau chiar doar pulovere, fiecare termen însemnând același lucru ca un cardigan.

Cardiganii sunt o piesă de bază în orice garderobă, ceea ce îi face să fie piesa perfectă pentru suprapunere. Sunt adesea purtate peste cămăși cu nasturi și tricouri, dar pot fi purtate și cu rochii cu nasturi. În timp ce unele sunt suficient de lungi pentru a fi purtate ca o haină, altele sunt mai scurte și concepute pentru a fi purtate ca un top. Cardiganii sunt disponibili într-o varietate de țesături, culori și modele, ceea ce îi face o piesă de purtat pe tot parcursul anului.

Istoria cardiganelor pentru femei

Cele mai vechi exemple de cardigane pentru femei datează din secolul al XVI-lea, când făceau parte din vestimentația tradițională a femeilor galeze. Mai târziu, au devenit un element de bază al îmbrăcămintei bărbaților și femeilor din Scoția, unde erau purtate frecvent cu un kilt. În plus, cardiganul este numit după locul său de origine, orașul Cardigan din Țara Galilor. În timp ce mulți dintre noi se gândesc la cardigane ca la un articol de bază pentru iarnă, acestea erau de fapt purtate inițial primăvara și toamna, datorită designului lor ușor. În zilele noastre, aceste piese sunt disponibile pe tot parcursul anului și într-o mare varietate de țesături, culori și modele, ceea ce le face să fie un articol de bază pentru fiecare sezon.

În secolul XX, cardiganii au devenit un element de bază în garderoba femeilor din lumea occidentală, unde erau purtați frecvent la costumele de afaceri. Au fost, de asemenea, un element de bază pe scena modei americane din anii 1950, unde erau adesea asortate cu fuste și șosete până la genunchi. În ultimii ani, cardiganii au devenit o piesă de bază în garderobele casual și business casual datorită versatilității și designului lor atemporal.

Beneficiile purtării unui cardigan

– Versatilitate – Cardiganii sunt o piesă de bază a garderobei care poate fi purtată cu o gamă largă de ținute. De la ținutele casual la cele formale, cardiganii pot fi cu ușurință asortați cu cămăși, tricouri și bluze pentru a crea un look elegant și bine pus la punct.

– Confort – Cardiganii sunt adesea confecționați din materiale ușoare care vă ajută să rămâneți răcoroasă și confortabilă. Acest lucru le face să fie o opțiune excelentă pentru primăvară, vară și toamnă, iar acestea sunt adesea concepute în țesături ușoare, cum ar fi inul și bumbacul.

– Design atemporal – Cardiganii sunt un design clasic care nu se demodează niciodată. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la înlocuirea lor prea curând; în schimb, pot fi purtate sezon după sezon pentru a crea ținute ușoare și atemporale.

Diferite tipuri de cardigane

– Cardigane deschise în față – Aceste cardigane au, de obicei, partea din față deschisă și sunt concepute pentru a fi purtate peste cămăși și tricouri. Acest lucru le face o opțiune excelentă pentru a se suprapune și pentru a se menține răcoroase pe timp cald.

– Cardigane cu nasturi – Aceste cardigane au de obicei nasturi și un design clasic, ceea ce le face o opțiune atemporală, ideală pentru toate ocaziile.

– Cardigane cu linia lungă – Cardiganii cu linia lungă sunt concepuți să fie lungi, ajustați și să ajungă până la vițeii purtătorului. Acest lucru le face să fie o opțiune excelentă pentru a vă ține de cald în timpul lunilor mai reci și pentru a le purta peste jambiere și blugi.

– Cardigane cu glugă – Cardiganii cu glugă sunt concepuți pentru a fi lungi și au o glugă cu cordon. Acest lucru le face să fie o opțiune excelentă pentru a vă ține de cald atunci când este frig afară și sunt adesea confecționate din materiale groase și călduroase, cum ar fi lâna.

Sfaturi de styling pentru cardiganii pentru femei

– Folosiți cardigane pentru stratificare – Cardiganii sunt grozavi pentru stratificare și pot fi purtați într-o varietate de moduri, în funcție de sezon. Când vremea este caldă, cardiganii sunt o modalitate excelentă de a rămâne răcoroasă și de a adăuga o notă de stil ținutei tale. Când se răcește, cardiganii sunt o opțiune excelentă de stratificare care poate fi purtată peste cămășile cu mânecă lungă și tricourile.

– Purtați cardigane cu rochii cu front deschis – Dacă purtați o rochie cu mâneci lungi sau scurte, un cardigan este o modalitate excelentă de a adăuga un pic de acoperire suplimentară. Atunci când este cald afară, cardiganurile purtate cu rochii sunt o modalitate excelentă de a rămâne răcoroasă și ușor acoperită.

– Purtați cardigane cu bluze – Dacă purtați o bluză cu mânecă lungă, un cardigan este o modalitate excelentă de a vă menține cald fără a părea prea elegant. Când vremea începe să se răcească, cardiganii reprezintă o opțiune excelentă de suprapunere și sunt perfecți pentru a fi purtați peste bluze.

– Purtați cardigane cu tricouri – Când vremea este caldă, cardiganii sunt o modalitate excelentă de a adăuga o notă elegantă ținutei dvs. fără a vă supraîncălzi. Sunt, de asemenea, o opțiune excelentă atunci când vremea se răcește și vrei să te suprapui cu un tricou cu mânecă lungă.

Cum să alegi cardiganul potrivit pentru garderoba ta

– Cunoaște-ți tipul de corp – Dacă ești la cumpărături pentru un nou cardigan și nu ești sigură ce stil ți-ar sta cel mai bine, gândește-te mai întâi la tipul tău de corp. Dacă aveți un bust mai mare, căutați un cardigan cu o lungime mai mare care să vă ajute să vă echilibreze silueta. Dacă aveți un bust mai mic, căutați un cardigan cu un decolteu în formă de V sau de barcă, care va atrage privirea în sus și vă va face bustul să pară mai mare.

– Alege o țesătură care se potrivește cu stilul tău de viață – Atunci când îți cumperi un nou cardigan, este important să ții cont de stilul tău de viață. Dacă petreceți mult timp în aer liber, căutați un cardigan confecționat dintr-o țesătură groasă și călduroasă, care să vă țină de cald atunci când este frig afară. Dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului în interior, cel mai bine este să optați pentru o țesătură ușoară, care nu vă va face prea cald.

– Căutați un design atemporal – Dacă vă cumpărați un cardigan nou, alegerea unuia care este atemporal este o modalitate excelentă de a vă asigura că va arăta bine peste câțiva ani. Acest lucru vă asigură că nu va trebui să vă schimbați garderoba atât de des și vă puteți cheltui banii pe piese care vor dura mult timp.

Sfaturi de îngrijire a cardiganului pentru femei

– Folosiți un balsam de rufe – Dacă vă spălați regulat cardiganii, este important să folosiți un balsam de rufe. Balsamurile de țesături sunt o modalitate excelentă de a vă păstra cardiganii moi între spălări și de a ajuta la prelungirea duratei de viață a acestora.

– Curățați-vă cardiganii la uscat în mod regulat – Dacă cardiganii dvs. sunt confecționați cu o țesătură deosebit de fantezistă, este o idee bună să îi curățați la uscat în mod regulat.