Când vine vorba de becuri, există câteva tipuri diferite din care să alegeți. Tipul de bec pe care îl alegeți va depinde de nevoile dvs. și de ceea ce căutați într-un bec.

Un tip de bec este becul incandescent. Acest tip de bec există de ani de zile și este cel mai comun tip de bec. Becurile incandescente sunt cunoscute pentru lumina lor caldă, gălbuie. De asemenea, sunt foarte ieftine, ceea ce le face o alegere populară pentru mulți oameni.

Un alt tip de bec este becul CFL (compact fluorescent). Aceste becuri folosesc mai puțină energie decât becurile incandescente și durează mai mult. De asemenea, emană o lumină mai rece, cu aspect mai natural. Becurile CFL sunt mai scumpe decât becurile incandescente, dar vă pot economisi bani pe termen lung, deoarece durează mai mult și folosesc mai puțină energie.

Becurile LED. Dacă sunteți în căutarea unui bec care vă va economisi bani și energie, un bec LED este calea de urmat. Dar cu atât de multe tipuri și dimensiuni diferite de becuri LED de pe piață, de unde știi care este potrivit pentru tine?

Tipul de corp de iluminat pe care îl utilizați: becurile LED au diferite forme și dimensiuni, așa că asigurați-vă că cumpărați unul compatibil cu corpurile dvs.

Becurile cu halogen. Becurile cu halogen sunt o opțiune excelentă pentru multe nevoi de iluminare a casei. Sunt disponibile într-o varietate de forme și dimensiuni, astfel încât să puteți găsi potrivirea perfectă pentru corpurile dvs. de iluminat. Becurile cu halogen oferă, de asemenea, lumină albă strălucitoare, ideală pentru iluminatul de lucru sau iluminatul de accent.

Luminozitate: cum să găsiți nivelul perfect de luminozitate

Alegerea nivelului perfect de luminozitate al becului poate fi dificilă. Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a lua o decizie. Prima este dimensiunea camerei. O cameră mică nu va avea nevoie de atâta lumină ca o cameră mare. Al doilea lucru de luat în considerare este tipul de activitate pe care o vei desfășura în cameră. Dacă veți citi mult, veți avea nevoie de o lumină mai strălucitoare decât dacă vă uitați doar la televizor. Ultimul lucru de luat în considerare este culoarea pereților și a tavanului din cameră. O culoare mai închisă va absorbi mai multă lumină decât o culoare mai deschisă.

Odată ce ați luat în considerare toate aceste lucruri, puteți începe să vă uitați la diferite becuri și corpuri de iluminat din colectii Mono Light.

Culoare: diferitele tipuri de lumină

Cu toții suntem familiarizați cu culorile curcubeului – roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. Dar ceea ce mulți oameni nu realizează este că aceste culori sunt de fapt diferite tipuri de lumină.

Lumina roșie are cea mai lungă lungime de undă dintre toate culorile, în timp ce violetul are cea mai scurtă. Aceasta înseamnă că lumina roșie este mai puțin energetică decât lumina violetă. Lumina albastră și verde sunt în mijloc, albastrul având o lungime de undă puțin mai scurtă decât verdele.

Deci, ce înseamnă toate acestea? Ei bine, culorile diferite ale luminii pot avea efecte diferite asupra noastră. De exemplu, se știe că lumina albastră este calmătoare, în timp ce lumina verde ne poate ajuta să ne stimulăm starea de spirit. S-a demonstrat că lumina roșie îmbunătățește circulația și crește nivelul de energie.

Temperatura: ce temperatură este cea mai potrivită pentru nevoile dvs?

Diferitele sarcini din casa ta necesită temperaturi diferite, așa că este important să alegi becul potrivit pentru nevoile tale. De exemplu, o lampă de citit ar trebui să emită o lumină moale, galbenă, în timp ce o lumină de lucru ar trebui să fie mai strălucitoare și mai albă. Iată un ghid pentru alegerea temperaturii potrivite nevoilor dvs.:

  • 2700K – Aceasta este culoarea standard a majorității becurilor incandescente și emite o lumină caldă, gălbuie. Este perfect pentru camere de zi, dormitoare și alte spații de relaxare.
  • 3000K – Aceasta este o lumină puțin mai strălucitoare, mai albă, care funcționează bine în bucătării și băi.
  • 4000K – Aceasta este cea mai strălucitoare opțiune și emite o lumină rece, albă-albăstruie. Este ideal pentru luminile de lucru și iluminatul de lucru.

Durata de viață: cât timp vrei să reziste becul tău?

Durata de viață a unui bec este determinată de mulți factori. Cel mai important factor este calitatea becului. Un bec de calitate superioară va dura mai mult decât un bec de calitate inferioară. Un alt factor important este cât de des este folosit becul. Un bec care este folosit frecvent nu va dura la fel de mult ca un bec care este folosit mai rar. În cele din urmă, tipul de bec afectează și durata de viață. De obicei, becurile LED durează mai mult decât becurile cu incandescență.

Atunci când alegeți un bec, este important să luați în considerare cât timp doriți să reziste. Dacă aveți nevoie de un bec care să reziste ani de zile, atunci ar trebui să alegeți un bec LED de înaltă calitate. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un bec doar pentru o perioadă scurtă de timp, atunci un bec incandescent poate fi o alegere mai bună.

În concluzie, există multe tipuri diferite de becuri din care să alegi, iar cea mai bună pentru tine depinde de nevoile tale. Dacă aveți nevoie de un bec eficient din punct de vedere energetic, atunci ar trebui să alegeți un bec CFL sau LED. Dacă aveți nevoie de un bec care să emită multă lumină, atunci ar trebui să alegeți un bec cu incandescență sau cu halogen. Și dacă aveți nevoie de un bec ieftin, atunci ar trebui să alegeți un bec fluorescent.